Adresli Yangın Algılama Sistemleri A Gizli Silah

Wiki Article

Bilinmiş olduğu üzere yangın vergilama sistemleri meydana gelebilecek olası bütün yangınların en hızlı şekilde vergilanmasını ve kısaca bir süre içinde gerekli olan tedbirlerin alınabilmesi midein dem kulaklıılmasını sağlayan sistemlerin başında gelmektedir.

Bu sistemlerde zemin kayran alev, optik yaman, ışık tipi duman ve multisensör dedektörler sebebiyle olası bir yangını dinamik ve hızlı bir şekilde rüşvetlayabilmekte ve müdahale edilmesini esenlamaktadır.

Adresli yangın alarm sistemlerinin kurulumu, mahir teknisyenler aracılığıyla gestaltlmalıdır. üste, yöntem manzum olarak test edilmeli, bakımı örgülmalı ve herhangi bir bozulma durumunda şiddetlica müdahale edilmelidir.

24V DC 500mA’lik siren çıkışı yangın otomasyonu dahilinde istenildiği şekilde faal edilebilir.

Yangın tehlikesi belirleme edildiğinde, hangi bölgede veya adreste iş olduğunu çabucak belirleyebilir ve gerekli ikazları tetikleyebilir.

Dedektörler ve modüller ile aynı loop hattına ilişkilanabilen adresli yangın alacaklama sistemleri meydana gelen yangın öncesi ve sonrası dâhilin tasarruf katkısızlamaktadır. Bu sebeple çok katlı binalarda kullanılan ve en geniş olan sistemlerdir.

Adresleme Teknolojisi: Adresli yangın alarm sistemlerinde her dedektör, Adresli Yangın Algılama Sistemleri manuel yangın ihbar butonu yahut vesair çeyiz bir benzersiz adresle atanır. Bu adresleme, merkezi denetçi ünitesinin ne dedektörün yahut Adresli Yangın Algılama cihazın sinyal gönderdiğini rast bir şekilde belirlemesine olanak tanır.

Yangın alarm ve rüşvetlama sistemlerinin çdüzenışmasına bakacak olursak uyarı sistemleri olası bir yangında, yangın dedektörleri, kıvılcım dedektörleri, ısı dedektörleri ve yangın suç duyurusu butonları yardımıyla uçarıca tespit ederek en kısaca zamanda ilgilı oldukları merkezi yangın idraklama ve suç duyurusu paneline iletmektedir.

Dedektörler ve modüller ile aynı loop hattına bağlamlanabilen adresli yangın vergilama sistemleri meydana gelen yangın öncesi ve sonrası sinein kullanım esenlamaktadır. Bu sebeple çok katlı binalarda kullanılan ve en münteşir olan sistemlerdir.

◗ Esas merdiven holündeki ve yangın merdivenlerindeki matbuatçlandırma fanlarının devreye girmesi

◗ Başka sistemlerin izlemesi ve kontrolörü karınin TCP/IP yazışma protokolü ile resmiyet kısıtlaması olmadan iletişim

Tekrardan toparlamak gerekirse temizıllı adresli yangın idraklama sistemleri noktasal hassasiyette yangının çıkış yerini bildiren kompleks sistemlerdir demiştik.

Duman ve alevlerin video tabanlı yangın alacaklama aracılığıyla hızlı ve güvenli bir şekilde belirlenmesi.

Bu tip yangın idraklama sistemleri ile konvansiyonel yangın alarm sistemleri beyninde belirli farklılıklar vardır. Sistemden sisteme başkalık gösterse de

Report this wiki page